BAKE & THE CITY: Dezerty z celé Evropy

0

Šéfredaktorka Elly


Knížka, kterou musíte mít, pokud rádi pečete a rádi cestujete. Obě tyto vášně spojuje novinka z nakladatelství Presco. My jsme ji za vás prolistovali a zjistili, jestli stojí za nákup.

Autorem je Tobias Müller, foodbloger, který se specializuje na sladké recepty. Tobiasovův blog najdete pod názvem Der Kuchenbäcker.

S Tobiasem se vydáte na cesty po celé Evropě. Vždy zastavení v jednom státu, v několika městech. A jedeme dál... Sedm různých tras, při troše fantazie máte pocit, že jste si opravdu vyjeli na dovolenou. Dokonce tady najdete i Prahu.

U mnoha receptů si můžete přečíst jejich zajímavý příběh. Když, stejně jako my, od kuchařky čekáte trochu více, než je recepty, bude se vám tento koncept velice líbit.

Co musíme vyzdvihnout, tak to jsou krásné fotografie. Originálně naaranžované dezerty vás inspirují při vašem vlastním pečení a servírování. Fotografie jsou tak skvělé, že se vám opravdu sbíhají sliny. Naštěstí nejden jen o fotografie. Recepty mají hlavu a patu, dobře se v nich orientuje a postup je popsaný velice podrobně. Nemohli jsme přestat s listováním. Hned při první prohlídce knihy jsme si vybírali, který recept vyzkoušíme.

Střídají se recepty velice snadné, jako třeba tyčinky z listového těsta s oříšky. Ale určitě si troufnete i na ty složitější, jako jsou vyšperkované cupcaky nebo netradiční tiramisu v odpalovaném těstě. Originální nápady a jiná provedení receptů, které znáte v tradičnějších podobách, jsou dalším plusem této krásné kuchařské knihy.

Knihu můžete objednat na webu nakladatelství PRESCO za 329 Kč.

A příští týden ji u nás můžete vyhrát!!!

Fotogalerie