
Potřebujeme
- 1 kg brambory uvařené ve slupce
- 1 ks žloutek
- 1/2 lžičky sůl
- cca 300 g hladká mouka
Postup
Brambory uvařte ve slupce, v hodně osolené vodě. Oloupejte a ještě horké nastrouhejte na jemném struhadle. Můžete použít také lis na brambory nebo rychlou pomoc robota.
Bramborovou směs dejte do mísy, přidejte sůl, žloutek a hladkou mouku. Ne všechnu, trochu si nechejte bokem a přidejte v případě, že se bude těsto lepit. Někdo používá hrubou mouku. Vyzkoušejte, co vám bude nejvíce vyhovovat.
Z těsta vyválejte dlouhé hady, na vále posypaném moukou. Měly by mít průměr asi 1,5 až 2 cm. Nakrájejte z nich menší kousky - noky. Ty ještě můžete lehce „rozplácnout“ vidličkou.
Vařte v osolené vodě, asi tři minuty. Do té doby než noky vyplavou nahoru.


