
Bublanina nejen s rybízem
Léto je období bohaté na čerstvé ovoce všeho druhu. Využijte toho a upečte si skvělou bublaninu. Použijte jakékoliv ovoce, které máte rádi.
Potřebujeme
- TĚSTO
- 300 g polohrubá mouka
- 200 ml plnotučné mléko
- 150 g třtinový cukr
- 100 g Hera máslová příchuť (rozpuštěná)
- 2 ks vejce
- 1 ks prášek do pečiva
- OVOCE
- DROBENKA
- 100 g cukr krupice
- 100 g jemné ovesné vločky
- 100 g Hera máslová příchuť
- 20 g mandlové plátky
- NA VYMAZÁNÍ FORMY
- kousek Hera máslová příchuť
- trochu polohrubá mouka
Postup
Vejce dejte vyšlehat do robota se šlehací metlou, spolu s třtinovým cukrem. Šlehejte tak dlouho, až směs zhoustne a bude hodně světlá, nadýchaná.
Přidejte rozpuštěnou Heru a mléko. Opět společně šlehejte, až se všechny suroviny spojí.
Prášek do pečiva promíchejte důkladně s moukou. Vsypejte do připravené směsi v kuchyňském robotu. Opět míchejte, až vznikne hladké těsto.
Formu na koláč (ideálně průměr cca 28 - 30 cm) vymažte Herou a vysypejte polohrubou moukou. Pracujte pečlivě, aby nezůstal ani kousek formy suchý. Jinak by se vám bublanina mohla přilepit.
Do formy vylijte těsto a uhlaďte povrch. Nahoru nasypejte ovoce. Čerstvé nebo mražené.
Smíchejte drobenku. Cukr, vločky a Heru prohněťte, ideálně ručně, až vznikne sypká směs. Přidejte větší část mandlových plátků. Opět promíchejte. Drobenku navrstvěte na ovoce. Povrch posypejte zbylými mandlovými lupínky.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 minut. Nechejte vychladnout.
Recept vzniknul ve spolupráci s webem Pečení je radost.





