
Potřebujeme
- NA BUCHTY
- 250 g polohrubá mouka
- 250 g hladká mouka
- 250 ml mléko plnotučné
- 1/2 kostky droždí
- 2 lžíce cukr moučka
- 100 g Hera
- 2 ks žloutek
- VANILKOVÝ KRÉM
- 7 ks žloutek
- 70 g cukr krupice
- 1/2 lžičky nebo 1 lusk vanilkový prášek (Oxalis) nebo vanilkový extrakt, popř. semínka z lusku
- 700 ml mléko plnotučné
- 2 lžíce kukuřičný škrob
Postup
Ušleháme žloutky s cukrem, do krásně hladké světlé pěny. Do mléka zašleháme vanilku a kukuřičný škrob a přivedeme k varu. Odstavíme z plotýnky a vložíme do vodní lázně, kterou opět zahříváme.
Postupně zašleháváme žloutkovou směs tak, aby byl krém horký, ale nesmí vřít, aby se nám žloutky nesrazily.
Tento skvělý vanilkový krém podáváme s teplými buchtičkami s křupavou kůrčičkou.
Děti i dospělí se budou olizovat až za ušima!
Z vlažného mléka, špetky cukru a droždí si připravíme kvásek. V míse smícháme mouku, kvásek, olej a špetku soli. Poprášíme moukou a necháme na teplém místě vykynout. Ještě jednou přemícháme a necháme znova vykynout (těsto je potom nadýchanější).


