Carpaccio z červené řepy a pomeranče

vejinek

0

Doslova božská variace naložené červené řepy!

Potřebujeme

  • 3 menší červená řepa
  • 2 ks pomeranč
  • balkánský sýr
  • slunečnicová a dýňová semínka
  • MARINÁDA
  • 6 lžic olivový olej
  • 2 lžíce pomerančový džus
  • 2 lžíce tekutý med
  • 2 lžíce sladká chilli omáčka
  • 2 lžíce ocet balsamico
  • 2 snítky tymián
  • sůl

Postup

Řepu zbavíme slupky a nakrájíme na co nejtenčí plátky.

Všechny ingredience pro marinádu smícháme v uzavíratelné misce přidáme plátky řepy a necháme v chladničce odležet minimálně 24 hodin.

Servírujeme spolu s tence nakrájenými plátky pomeranče, posypané kostkami balkánského sýra a opraženými semínky.