
Creme de cassis - rybízový likér - rybízák
Velká úroda černého rybízu? A vy nevíte co s ním? Tak vás zachráníme a poradíme vám jak na výborný likér, který měl v oblibě Hercule Poirot. Je skutečně skvělý!
Potřebujeme
- 1kg černého rybízu
- 1 lahev kvalitního červeného vína
- na 1l tekutiny:
- 800g cukru
- 400ml vodky
- 100ml rumu
Postup
Omytý rybíz rozmačkáme a zalijeme vínem. Necháme ho 24 hodin v chladu odpočívat. Potom přecedíme. K cezení jsem použila silonové punčochy, ustříhla jsem jednu „nohu“ a připevnila pro jistotu na síto. Směs nechejte překapat a pak mírně vymačkejte.
Tekutinu odměřte a pak dle toho kolik naměříte odvažte cukr. Dejte do vyššího hrnce a nechejte tekutinu spolu s cukrem přejít varem. Po vychladnutí vmíchejte lihoviny a naplňte do lahví.
Můžete si vyrobit i Kir royale, který vznikne smícháním likéru a šumivého vína , nebo pravého šampaňského chcete- li
V každém případě Kir je nesmírně velká dobrota, kterou jsem vyrobila jednoduchým smícháním malého panáka rybízového likéru a dobře vychlazeného bílého vína. Zvu vás na skleničku.
Na zdraví!


