
Jahodové tartaletky s mascarpone
Krásný letní recept, plný šťavnatého ovoce a lahodného krému. Svěží a lehký.
Potřebujeme
- TĚSTO NA KORPUS
- 250 g vychlazeného másla
- 250 g cukru moučka
- 500 g hladké mouky
- 2 ks vejce
- špetka soli
- NÁPLŇ
- 500 g mascarpone
- 250 g smetany ke šlehání
- 100 g cukru moučka
- OBLÍBENÉ OVOCE
Postup
S krásným počasím máme velkou chuť péct a vařit jídla, která jsou svěží a voňavá, plná ovoce a zeleniny.
Ze všech surovin vypracujte v kuchyňském robotu nelepivé těsto, které dejte na hodinu do lednice.
Z těsta vyválejte plát, vykrojte kolečka a těmi vyložte připravené formičky na tartaletky. Ideální jsou silikonové nebo teflonové, ty nemusíte nijak vymazávat ani vysypávat.
Pečte na 160 °C, 12 minut.
ČÍM KOŠÍČKY NAPLNIT?
Fantazii se meze nekladou. U nás doma je rádi mažeme marmeládou a zdobíme krémem z mascarpone a šlehačky, potom čerstvým ovocem.
Smetanu a mascarpone dejte spolu s cukrem do mísy a vyšlehejte do hladkého krému. Naplňte do zdobícího sáčku a tím naneste na připravené vychladlé košíčky. Ozdobte ovocem.
NĚCO NAVÍC…
Krásné barevné dekorace z pevného papíru vyrobila Katka Dachovská, která má v nabídce svého obchodu spoustu další úžasných věcí nejen na dozdobení kulinářských výtvorů.




