Vydatné zimní snídaně

0

Šéfredaktorka Elly


Venku mrzne! Mrazy, které právě panují venku, jsme už dlouho nezažili. Ale to nevadí. Je přeci zima a k té mráz a sníh patří. V těchto dnech vás pomůže zahřát vydatná teplá snídaně. Když nemáte čas ve všední den, dopřejte si ji alespoň o víkendu.

My pro vás máme inspiraci...

Lívance...

...nikdy nezklamou. Udělejte si je podle oblíbeného receptu, vyzkoušejte nový. Dají se udělat ve "zdravější" variantě, s celozrnnou moukou, ovesnými vločkami, třtinovým cukrem nebo medem. Ozdobte je podle momentální nálady. Nikdy neuděláte chybu banány, javorovým sirupem, teplým ovocným přelivem, pomeranči, oříšky, medem...

Co můžete potřebovat?

Pánev na lívance

Náš recept

Americké lívance s javorovým sirupem

Pro pořádné chlapy :-) Párek, vejce, sýr...

...těmi určitě zabodujete. Hlavně když je víkend a není kam spěchat. Můžete snídat klidně hodinu. Taquitos se sýrem, míchanými vajíčky a párečky - to je naprosto dokonalá snídaně.

Připravte si malé tortily, do kterých poskládejte míchaná vajíčka, klobásku nebo pátek a zasypejte čedarem. Zarolujte a dobrou chuť! Taquitos můžete ještě namáčet do libovolné omáčky, podle chuti.

Náš tip: Taquitos ještě chvíli zapečte v elektrickém grilu.

Co můžete potřebovat?

Elektrický gril

Francouzské toasty...

...patří mezi oblíbené snídaně. Zkuste je s námi trochu jinak, zapečené, ne smažené. Je snadné je připravit, dokonce to zvládnou i větší děti.

Toastový chléb nakrájejte na kostičky a ty vsypejte do zapékací misky. V míse rozšlehejte vejce, mléko, smetanu, cukr a vanilku. Touto směsí zalijte kostičky toastového chleba. Přikryjte alobalem a nechejte přes noc v lednici. Na druhý den si připravte drobenku z mouky, cukru, másla a skořice. Drobenkou posypejte ráno toastový chléb v zapékací misce a dejte péct.

Pečte 170 °C, 45 minut až hodinu.

Co můžete potřebovat?

Kvalitní elektrickou troubu

Bagetu...

...potřebujete téměř ke každé snídani. Hlavně když je naprosto dokonalá, domácí. Taková, jakou seženete v pařížských uličkách. Máme pro vás recept, podle kterého si ji sami upečete.

Nejlepší francouzská bageta

Zdroj fotografií: Pinterest.com, Creme de la Crumb, Tastes Better from Scratch, lil´luna, Pečeně Vařeně

Fotogalerie