Lahodné krémové polévky
Krémové polévky jsou čím dál oblíbenější. Nezvyklé kombinace, jemné a lahodné chutě, které se můžou skvěle doplňovat a překvapovat. Nikdy se neomrzí. Dětem do nich můžete vpašovat neoblíbenou zeleninu a spoustu vitamínů a minerálů.
U krémových polévek je důležité rozmyslet si co budete kombinovat. Většinou stačí suroviny jen lehce povařit a potom velice dobře rozmixovat. K tomu vám poslouží výkonný ponorný nebo stolní mixér.
Dobře přemýšlejte také nad tím, čím polévku doplníte. Na talíři ji můžete zakápnout různými oleji, smetanou, posypat semínky, krutony, zeleninou, bylinkami. Tato část polévky by měla vždycky ladit s tím, co je v polévce rozmixováno.
Pokud ke krémovým polévkám podáváte třeba kousek bagety nebo chleba, většinou vám může sloužit jako syté hlavní jídlo nebo výborná večeře.
Naše tipy na skvělé kombinace v krémových polévkách
Polévka z kořenové zeleniny, s brambory, kuřecím vývarem a smetanou
Irská pivní polévka se sýrem a česnekem
Krémový kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi
Krémová kuřecí polévka s houbami
Krémová květáková polévka s tymiánem a parmezánem
Krémová květáková polévka s mrkví
Zdroj fotografií: archiv magazínu, Pinterest.com
Robuník
Já si ráda mixuju polévky v mém Vitamixu.