Česneková bageta

Šéfredaktorka Elly

0

Jednoduchá příloha nebo chutná svačinka. Využijete nejen v nadcházející grilovací sezoně.

Potřebujeme

  • podle počtu strávníků bageta, bílý chléb nebo jiné pečivo
  • podle chuti česnek
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř
  • podle chuti zelené bylinky: pažitka, petrželka, tymián...
  • kousek parmezán
  • podle množství pečiva máslo

Postup


Na tento recept využijte klidně i pár dní staré bagety, chléb nebo třeba kaiserky. Prostě jakékoliv pečivo máte po ruce.

Nejdříve si připravte česnekové máslo. Česnek rozmačkejte, přidejte do másla. Ochuťte solí, případně pepřem. Přidejte nastrouhaný parmezán a podle chuti bylinky.

Pečivo si nakrájejte na plátky. Ty potřete česnekovým máslem.

Dejte zapét do trouby vyhřáté na 180 °C, asi deset minut. Doba pečení závisí na velikosti i tloušťce plátků pečiva. Mělo by být křupavé a začít lehce zlátnout.

Česnekové pečivo je výbornou přílohou třeba pro různá dušená masa nebo ke grilování.