
Kuřecí paličky v jahodové marinádě
Méně tradiční marináda z voňavých jahod vás příjemně překvapí.
Potřebujeme
- 1,5 - 2 kg kuřecí paličky, křídla, stehna
- 1 - 2 ks chilli paprička
- 3 stroužky česnek
- 2 lžíce nastrouhaný zázvor
- 1 hrnek jahody
- 2 lžíce olivový olej
- 150 g jahodová marmeláda
- 1 lžíce sojová omáčka
- 1 lžíce worcesterská omáčka
- 1 lžíce hořčice v prášku
- podle potřeby sůl
- podle chuti pepř
Postup
Chilli papričku opatrně rozkrojte napůl a vyškrábněte semínka. Nasekejte najemno. Jahody nakrájejte na kousky, česnek nasekejte najemno.
Papričku, česnek, zázvor a jahody dejte do hrnce s olivovým olejem a špetkou soli. Vařte dokud se jahody nezačnou rozpadat. Bude to trvat asi 6 - 7 minut.
Přidejte marmeládu, sojovku, worcester a hořčičný prášek. Ztlumte teplotu a za stálého míchání vytvořte hladkou omáčku. Sundejte z plotny a nechejte lehce vychladnout. Potom rozmixujte dohladka ve food procesoru.
Znovu omáčku vraťte do hrnce a vařte na mírnou teplotu asi deset minut. Omáčka se zredukuje. Ochuťte solí a pepřem, podle chuti. Až omáčka zhoustne, máte hotovo.
Kuřecí kousky potřete marinádou (ideálně za pomoci silikonového štětečku) a grilujte. Zbytkem omáčky můžete ugrilované kuře ještě přelít. Zbytek omáčky můžete podávat jako dip.






