Recepty

Dvouvrstvý dýňový cheesecake

Šéfredaktorka Elly

0

Potřebujeme

  • KORPUS
  • 130 g kakaové celozrnné sušenky (např. BEBE)
  • 120 g máslové sušenky
  • 8 lžic mléko
  • NÁPLŇ
  • 400 g pyré z pečené dýně Hokkaido
  • 100 g kysaná smetana
  • 250 g nízkotučný tvaroh ve vaniččce
  • 250 g polotučný tvaroh ve vaničce
  • 2 ks vejce
  • 1 balení vanilkový pudink v prášku
  • podle chuti skořice
  • podle chuti agávový sirup
  • 100 g čokoláda s vysokým obsahem kakaa

Postup


Sušenky rozmixujeme, smícháme s mlékem (dle potřeby mužeme přidat více mléka) - musí nám vzniknout lehce navlhčená hmota, kterou natlačíme na dno dortové formy.Na náplň:

Dýňové pyré, zakysanou smetanu, oba tvarohy, vejce a pudinkový prášek vymícháme v hladký krém. Ochutíme špetkou skořice a osladíme agávovým sirupem.

Polovinu krému nalijeme na sušenkový korpus.

Do druhé poloviny vmícháme rozpuštěnou čokoládu a nalijeme také do dortové formy.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 30-40minut.

Za recept děkujeme Janě a jejím krásným stránkám Vaření, moje radost.