Dýňové máslo - lahodná chuť podzimu

vejinek

0

Dýňové máslo je naprosto skvělým doplňkem podzimních jídel.

Lahoda z dýně , kterou si můžete namazat na sendviče, nebo třeba přidat do bramborové kaše.

Potřebujeme

  • 1 máslovou dýni
  • olivový olej
  • sůl
  • bylinky a koření dle vlastní chuti
  • 100 g másla

Postup

Dýni podélně rozkrojíme , nařízneme a potřeme olivovým olejem. Posolíme a můžeme použít různé bylinky nebo koření na ochucení. U nás je velmi oblíbený tymián, muškátový oříšek a v lednici nesmí chybět ani varianta s chilli.

Dáme péci do trouby na 180°C asi na 30 minut.

Po vytažení vydlabeme dužinu lžící a rozmixujeme spolu s máslem.

Na fotce je sendvič potřený dýňovým máslem a obložený pečeným masem a k tomu salát s jablky a šalvějí.