Hustá polévka s masem a houbami

Šéfredaktorka Elly

0

Houby rostou už i tam, kde dosud nerostly. Vyrazte na ně a připravte si podle nás skvělou podzimní polévku, která vás zahřeje.

Potřebujeme

  • 1,5 l kuřecí vývar
  • maso z vývaru
  • 1 ks cibule
  • 2 ks mrkev
  • 1 ks petržel
  • 50 g máslo
  • 50 g hladká mouka
  • 100 g těstoviny do polévky
  • 100 g lesní houby
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř
  • podle chuti majoránka
  • podle chuti kmín

Postup


Uvaříme si dobrý a silný kuřecí vývar. Scedíme, obereme maso, které nakrájíme na menší kousky a necháme stranou.

V hrnci rozpustíme máslo, na kterém osmahneme najemno pokrájenou cibulku. Po pěti minutách, kdy je lehce zlátnoucí, přidáme pokrájené houby. Opékáme asi dvě až tři minuty a přidáme mrkev a petržel, které jsme oloupali a nastrouhali na hrubém struhadle. Opékáme společně asi pět minut.

Zeleninu a houby v hrnci zasypeme moukou a důkladně promícháme, opékáme asi dvě minutky. Ochutíme solí, pepřem, kmínem. Zalijeme vychladnutým vývarem a opět důkladně mícháme, aby nám v polévce nevznikly hrudky. Polévku necháme asi půl hodiny vařit, občas mícháme. Chvíli před dovařením okořeníme majoránkou.

Mezitím, co se polévka vaří, uvaříme si těstoviny do polévky - nudle, malé mašličky, kapání, cokoliv. Po uvaření necháme okapat.

Do uvařené polévky přidáme těstoviny, promícháme a podáváme. Na talíři ozdobíme ještě zelenou petrželovou natí.