Indická polévka s čočkou

Šéfredaktorka Elly

0

Pikantní polévka s exotickou chutí a vůní.

Potřebujeme

  • 300 g červená čočka
  • 100 g červená cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 50 g kokosový tuk
  • 1 lžička indické kari
  • 1 lžička čerstvý zázvor
  • 400 g kokosové mléko
  • 300 ml zeleninový vývar
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř černý - čerstvě umletý
  • na ozdobení čerstvý koriandr

Postup

V hrnci rozehřejte kokosový tuk. Osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Opékejte pět minut a přidejte najemno nasekaný česnek.

Zaprašte kari kořením a nastrouhaným zázvorem. Přisypejte čočku a zalijte kokosovým mlékem a vodou. Dochuťte solí a pepřem.

Čočku vařte doměkka. Bude to trvat asi 40 minut.

Polévka bude celkem hustá, podle potřeby můžete maličko naředit vodou nebo kokosovým mlékem.

Ozdobte nasekaným čerstvým koriandrem.