Recepty

Jarní pavlova s čokoládou a ovocem

Šéfredaktorka Elly

0

Recept od cukrářského mistra Josefa Maršálka, jehož dobroty můžete ochutnat v CakeShopu Prague, v hotelu u Zlatého jelena.

Potřebujeme

  • NA PAVLOVU
  • 240 g bílky
  • 240 g cukr krupice
  • 240 g cukr moučka
  • 1 ks malý citron (Šťáva a kůra)
  • 20 g bramborový škrob
  • NA MRAMOROVÁNÍ
  • 100 g lesní ovoce (maliny, borůvky, ostružiny)
  • NA NÁPLŇ
  • 900 g šlehačka 33 %
  • 200 g extra hořká čokoláda 80%
  • NA OZDOBU
  • 300 g čerstvé maliny, ostružiny, borůvky

Postup


100 g lesního, třeba i mraženého, ovoce rozmixujeme na jemné pyré.

Troubu předehřejeme na 100°C.

Bílky s citronovou šťávou ušleháme elektrickým mixerem do polotuha a po lžících zašleháme krupicový cukr, pak došleháme dotuha a nakonec lehce zamícháme směs cukru moučka, škrobu a citrónové kůry. Hmotu rozdělíme na tři plechy vyložené papírem na pečení a stěrkou rozetřeme do kruhů o poloměru asi 26 cm. Na ty rovnoměrně rozdělíme připravené pyré a lžící vytvoříme mramor. Sušíme 3 až 4 hodiny nebo dokud upečená Pavlova není zcela suchá.

Na náplň si převaříme smetanu a do ní ponorným šlehačem vmixujeme hořkou čokoládu. Necháme přes noc v lednici a druhý den ušleháme dotuha.

Na první ze tří Pavlov rozetřeme třetinu ušlehané náplně a dobře rozetřeme až do krajů. Přiložíme druhou plackou a rozetřeme další třetinu. Stejně pokračujeme i se zbývající plackou a náplní. Povrch dobře uhladíme a hustě poklademe ovocem a na závěr pocukrujeme. Nejlépe chutná asi tak hodinu dvě od sesazení. Pavlovu uchováme v lednici a sledujeme, jak se po ní rychle zapráší!

Recept připravil Josef Maršálek, cukrářský mistr, který se po letech působení v zahraničí vrátil do ČR a jeho lahodné skvosty můžete ochutnat v CakeShop Prague, Celetná 11, hotel u Zlatého jelena.