
Kančí kýta s bramborovo-dýňovým pyré
Zvěřina je oblíbená po celý rok. A na podzim snad ještě více. Vyzkoušejte výtečnou úpravu kančího masa se zajímavou přílohou.
Potřebujeme
- 600 g kančí kýta
- 2 ks cibule
- 1 ks mrkev
- 1 ks petržel
- 1,5 dl červené víno
- 2 snítky rozmarýn
- 2 snítky tymián
- 3 lžíce rajčatové pyré
- 1 lžíce povidla
- sádlo
- sůl, pepř
- NA PYRÉ:
- brambory
- dýňové máslo
- máslo
- mléko
- sůl
Postup
Večer předem oloupeme jednu cibuli a kořenovou zeleninu, nakrájíme a osmažíme na sádle, zalijeme červeným vínem a vypneme sporák. Necháme marinádu vychladit a vložíme do ní maso.
Druhý den nakrájíme druhou cibuli a ve velkém litinovém hrnci osmažíme. Maso vyndáme z marinády, přidáme k cibuli a zprudka osmažíme ze všech stran. Zalejeme marinádou, přidáme sůl, pepř, rajčatový protlak a povidla. Pečlivě promícháme a dolejeme vývarem, nebo vodou, tak aby bylo maso ponořené.
Dáme péci do předehřáté trouby na 180°C na 1,2 – 2 hodiny. Jakmile je maso měkké vyndáme jej z výpeku a ten rozmixujeme.
Podáváme s bramborovo-dýňovou kaší.
Brambory osolíme, uvaříme. Vodu slejeme a brambory rozšleháme společně s dýňovým máslem (tentokrát jsem přidala to s chilli) a trochou mléka.
Partnerem tohoto receptu je eshop s kvalitním alkoholem - Alkohol.cz


