Kančí kýta s bramborovo-dýňovým pyré

vejinek

0

Zvěřina je oblíbená po celý rok. A na podzim snad ještě více. Vyzkoušejte výtečnou úpravu kančího masa se zajímavou přílohou.

Potřebujeme

  • 600 g kančí kýta
  • 2 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks petržel
  • 1,5 dl červené víno
  • 2 snítky rozmarýn
  • 2 snítky tymián
  • 3 lžíce rajčatové pyré
  • 1 lžíce povidla
  • sádlo
  • sůl, pepř
  • NA PYRÉ:
  • brambory
  • dýňové máslo
  • máslo
  • mléko
  • sůl

Postup

Večer předem oloupeme jednu cibuli a kořenovou zeleninu, nakrájíme a osmažíme na sádle, zalijeme červeným vínem a vypneme sporák. Necháme marinádu vychladit a vložíme do ní maso.

Druhý den nakrájíme druhou cibuli a ve velkém litinovém hrnci osmažíme. Maso vyndáme z marinády, přidáme k cibuli a zprudka osmažíme ze všech stran. Zalejeme marinádou, přidáme sůl, pepř, rajčatový protlak a povidla. Pečlivě promícháme a dolejeme vývarem, nebo vodou, tak aby bylo maso ponořené.

Dáme péci do předehřáté trouby na 180°C na 1,2 – 2 hodiny. Jakmile je maso měkké vyndáme jej z výpeku a ten rozmixujeme.

Podáváme s bramborovo-dýňovou kaší.

Brambory osolíme, uvaříme. Vodu slejeme a brambory rozšleháme společně s dýňovým máslem (tentokrát jsem přidala to s chilli) a trochou mléka.

Partnerem tohoto receptu je eshop s kvalitním alkoholem - Alkohol.cz