Potřebujeme
- 350 g cukr moučka
- 120 g bílky
- 1 lžíce ocet
- 140 g strouhaný kokos
- 100 g polohrubá mouka
- NA DOKONČENÍ
- 150 g čokoláda s vysokým obsahem kakaa
Postup
Bílky vyšlehejte a postupně přisypávejte cukr. Stále šlehejte, až hmota zbělá. Přidejte ocet a dále šlehejte až je sníh krásně tuhý.
Odstavte z páry a přimíchejte mouku a kokos. Sáčkem s ozdobným koncem vytlačte na plech s pečícím papírem malé kopečky se špičkou. Připravte si všechny plechy a postupně je pečte v troubě vyhřáté na 150 °C, asi 20 minut.
Může se stát, že větší kokosky budete péct trochu déle. Až je vyndáte z trouby, nechejte je asi pět minut na plechu a až potom odlepujte.
Rozpusťte si čokoládu, ve vodní lázni. Do ní namáčejte spodní část kokosek a na kovové mřížce nechejte zaschnout. Kokosky nemusíte namáčet, ale můžete čokoládou jen pocákat nebo jinak ozdobit.
Kokosky křupou, ale nejpozději druhý den jsou měkké.