Recepty

Kokosky

Šéfredaktorka Elly

0

Potřebujeme

  • 350 g cukr moučka
  • 120 g bílky
  • 1 lžíce ocet
  • 140 g strouhaný kokos
  • 100 g polohrubá mouka
  • NA DOKONČENÍ
  • 150 g čokoláda s vysokým obsahem kakaa

Postup

Bílky vyšlehejte a postupně přisypávejte cukr. Stále šlehejte, až hmota zbělá. Přidejte ocet a dále šlehejte až je sníh krásně tuhý.

Odstavte z páry a přimíchejte mouku a kokos. Sáčkem s ozdobným koncem vytlačte na plech s pečícím papírem malé kopečky se špičkou. Připravte si všechny plechy a postupně je pečte v troubě vyhřáté na 150 °C, asi 20 minut.

Může se stát, že větší kokosky budete péct trochu déle. Až je vyndáte z trouby, nechejte je asi pět minut na plechu a až potom odlepujte.

Rozpusťte si čokoládu, ve vodní lázni. Do ní namáčejte spodní část kokosek a na kovové mřížce nechejte zaschnout. Kokosky nemusíte namáčet, ale můžete čokoládou jen pocákat nebo jinak ozdobit.

Kokosky křupou, ale nejpozději druhý den jsou měkké.