Krémová kuřecí polévka

Šéfredaktorka Elly

0

Syté krémové polévky jsou výborné nejen v zimě. Tento zahuštěný vývar vás nadchne. Je silný, voňavý a zároveň jemný.

Potřebujeme

  • 800 ml kuřecí vývar
  • 150 g kuřecí maso z vývaru
  • 200 g + 100 g zakysaná smetana (do polévky a na ozdobu)
  • 4 lžíce máslo
  • 4 lžíce hladká mouka
  • 50 g anglická slanina
  • 1 malá cibule
  • 80 g čedar nebo gouda (nastrouhané)
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř

Postup


Ve velkém hrnci osmahněte na másle na malé kostičky nakrájenou anglickou slaninu a cibuli. Zaprašte moukou, rozmíchejte a zalijte vývarem.

Promíchejte a nechejte dvacet minut provařit. Pět minut před konce vaření přidejte na malé kousky nakrájené kuřecí maso a zakysanou smetanu.

Před podáváním ozdobte kopečkem zakysané smetany a nastrouhaným sýrem.