Křupavý květák s medovočesnekovou omáčkou

Šéfredaktorka Elly

0

Křupavé kousky květáku přelité delikatní pikantní omáčkou. Jednou vyzkoušíte a zamilujete se!

Potřebujeme

  • 1 ks květák
  • 2 hrnky panko japonská strouhanka
  • 2 ks vejce
  • OMÁČKA
  • 6 lžic med
  • 4 stroužky česnek
  • 6 lžic voda
  • 2 lžičky kukuřičný škrob
  • 1 a 1/2 lžíce sojová omáčka
  • 1/2 lžíce sriracha omáčka

Postup


Květák rozeberte na malé kousky, bez stonku. Ten si nechejte třeba na polévku.

Troubu předehřejte na 200 °C. Vejce rozšlehejte v misce. Do druhé misky dejte panko strouhanku. Připravte si plech vyložený pečícím papírem.

Kousky květáku namáčejte do rozmíchaných vajíček, otáčejte tak dlouho, až bude celý kousek květáku namočený ve vajíčku. Potom nechejte okapat a dejte do misky se strouhankou. Obalte celý květák ve strouhance, hodně přitlačujte.

Obalené kousky květáku skládejte na pečící papír.

Pečte 15 - 20 minut. Dozlatova.

Mezitím, co se květák peče, si připravte omáčku.

Do malé misky dejte vodu. Pomalu do ní vsypávejte kukuřičný škrob a míchejte metličkou, aby se škrob rozmíchal a rozpustil.

Připravte si malý hrnec na plotnu. Dejte do něj omáčky a med a zahřívejte, za stálého míchání. Přidejte prolisovaný česnek, promíchejte a přidejte vodu s kukuřičným škrobem. Míchejte až omáčka zhoustne. Bude to trvat asi dvě minuty. Nechejte omáčku vychladnout, tím ztuhne ještě více.

Omáčkou přelijte dokřupava vypečené květáky. Můžete ještě ozdobit nasekaným koriandrem nebo jarní cibulkou.

Zdroj: kirbiecravings.com