Potřebujeme
- 1 ks květák
- 1/2 hrnku mozzarella (nadrobno nakrájená)
- 1/2 lžičky oregano (sušené)
- 1/2 lžičky bazalka
- 1/2 lžičky sůl
- 1/2 lžičky česnek (prolisovaný)
- 1 ks vejce
Postup
Předehřejte si troubu na 250 °C. Květák rozeberte na menší kousky, listy odstraňte a kousky květáky dejte do mixéru. Rozmixujte. Když nemáte mixér, můžete květák nasekat nožem. Ale bude to zbytečně dlouho trvat.
Rozmixovaný květák dejte do velké misky a nechejte prohřát 4 minuty v mikrovlnné troubě. Nechejte trochu vychladnout a pokračujte dál.
Květák přesypejte do cedníku a vymačkejte všechnu přebytečnou tekutinu.
Dejte zpět do mísy, přidejte zbylé suroviny.
Směs dejte na kulatý plech na pizzu, vyložený pečícím papírem. Pořádně utlačte a vyplňte celý plech.
Pečte 15 minut. Nahoru dejte oblíbené suroviny na pizzu. Pečte dalších 5 - 7 minut, dokud se nerozpustí sýr na povrchu.
NÁŠ TIP
Výkonný mixér ETA VitalBlend rozmixuje naprosto všechno, co do něj dáte. S květákem v tomto receptu si poradí hravě, za pár minut.
Zdroj: https://www.buzzfeed.com