Máslo s fialkami
Nádherně voňavé fialkové máslo. Perfektní k namazání na domácí chleba, nebo třeba croissant
Potřebujeme
- 100 g másla
- 2 lžíce medu
- hrst fialkových plátků
Postup
Máslo, med a fialkové květy vložíme do hmoždíře, nebo třecí misky.
Důrazně promícháváme. Poté dáme do misky a necháme vychladit.
Pamatujete si na máslo s medem namazané na rohlíku co nám dávali ve školce. Tohle chutná velmi podobně. Jen velmi jemná vůně a chuť fialek to povýší na vyšší level.
Navíc fialky jsou velmi zdravé
Saponiny obsažené ve violce uvolňují zarputilý kašel, metylsalicylát příbuzný s acylpirinem zmírňuje bolesti hlavy
a voňavý odoratin snižuje krevní tlak a uklidňuje. Violky posilují vápníkem kosti a železem krev — a vitaminy A a C podporují imunitní systém.