Mleté maso s těstovinami a cizrnou

Šéfredaktorka Elly

0

S mletým masem můžete vykouzlit spoustu výborných jídel. Třeba tyto rychlé těstoviny se zdravou cizrnou.

Potřebujeme

  • 300 g těstoviny
  • 400 g mleté maso (mix hovězího a vepřového)
  • 1 ks cibule
  • 1/2 bulvy menší celer
  • 1 plechovka cizrna Bonduelle Vapeur
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř
  • 2 lžíce čerstvý kopr
  • podle potřeby slunečnicový olej

Postup

Ve velké pánvičce rozehřejeme olej, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme celer, který jsme oloupali a nakrájeli na malé kousky, čtverečky nebo plátečky. Opékáme asi pět až deset minut. Poté přisypeme mleté maso, dochutíme solí, pepřem a dále mícháme na pánvičce, asi deset minut. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.

Mezitím si dáme vařit těstoviny, které po uvaření scedíme.

Maso je měkké? Přidáme k němu okapanou cizrnu z plechovky, v případě potřeby ještě maličko podlijeme. Promícháme, cizrnu prohřejeme a odstavíme z plotny. V pánvičce nebo velké míse spojíme s uvařenými těstovinami, dochutíme nasekaným čerstvým koprem a servírujeme na talíře.

Ozdobíme snítkou kopru a podáváme.