Mug Cake - rychlá snídaně
Rozhodli jste se, že začnete jíst zdravě a shodíte pár kilogramů. Pomůže vám kvalitní jídelníček a pravidelná strava. Poradíme vám snadný recept na snídani z hrníčku. Krásně vypadá a výborně chutná. Pro superrychlou přípravu použijte mikrovlnku nebo klidně klasickou troubu.
Potřebujeme
- 5 lžic ovesné vločky
- 1 ks vejce
- 1/3 lžičky prášek do pečiva
- 5 lžic jogurt
- 2 lžičky med
Postup
Inspirace na tuhle skvělou snídani pochází z facebookové skupinky naší odbornice na správné stravování, Hanky Rovnaninkové. Ve skupině "Jak na to" je mnoho různých obměn, ale základ "mug cake" zůstává stejný. K ovesným vločkám musíte kromě vajíčka přidat i nějakou tekutou složku - jogurt, tvaroh, vodu, sójové nebo jiné ořechové mléko.
Další úpravy jsou na vaší chuti a fantazii. Výborně se hodí banán, borůvky, maliny, jahody, skořice, kokos, různé oříšky, suché plody...
Ideální snídaně pro ty, kdo nemají ráno moc času chystat si složitá jídla a potřebují jídlo, které bude hotové rychle, aby ho mohli v klidu sníst.
Hotový „mug cake“ vyklopte na talíř a ještě můžete přelít jogurtem a posypat ovocem.
My vám dnes přinášíme recept na základní "mug cake", který můžete obměňovat a dochutit podle sebe a svých momentálních chutí...
Základní „mug cake“
Všechny suroviny smíchejte, vytvořte těsto. Dejte do hrníčku.
Hrníček vložte do mikrovlnné trouby na 3 - 4 minuty, při výkonu 800 W.
Kdo nemá mikrovlnnou troubu, nemusí zoufat. Předehřejte klasickou troubu na 180 °C a pečte 15 minut. Tentokrát místo obyčejného hrnku raději použijte zapékací misku.
Krásné fotografie pocházejí z facebookové inspirativní skupinky o zdravém životním stylu - Jak na to?!
Co k tomuto receptu říká náš odborník, Hanka Rovnanikova?
Nejlepší, nejrychlejší a nejchytřejší způsob jak se ráno nebo ke kávě oblbnout, pokud máte chuť na nějakou buchtičku. Buchta do hrnku vám zabere 5 minutek a to máte ještě pauzu :-)