Nejlepší ochucená másla

0

Šéfredaktorka Elly


Ochucená másla, ať už je vyrobíte z kupovaného nebo domácího másla, jsou úžasným doplňkem mnoha jídel. Můžete je použít při grilování, na topinky, jednohubky, sendviče, k dochucení steaků, pečené zeleniny, ryby. Sladká másla pro změnu doladí lívance nebo kaše.

Vyzkoušené kombinace, kterým neodoláte, jsme pro vás sepsali do dnešního článku.

Budete potřebovat neochucené máslo, bylinky, koření, ale i jiné suroviny, jako je sýr, oříšky.

Všechny používané suroviny musí mít pokojovou teplotu. Hlavně s měkkým máslem se vám bude dobře pracovat. Po umíchání ochuceného másla si připravte kus pečícího papíru nebo potravinářskou folii. Na něj lžící dejte máslo. Zabalte pevně a vytvořte dlouhý váleček.

Konce zavažte provázkem, folii stačí pevně zamotat. A šup s máslem do lednice. V mrazáku vám ochucené máslo vydrží až půl roku.

Nelíbí se vám válečky? Dejte ochucené máslo do silikonového tvořítka na led. Vychlaďte v lednici a vyklopte.

Na co použít ochucené máslo, slané i sladké?

..... na chleba, rohlík, bagetu

..... na krekry

..... na steak

..... na rybu

..... na grilované kuře

..... na grilovanou nebo pečenou zeleninu

..... do zeleninové nebo bramborové kaše

.... na palačinky, vafle nebo lívance

..... na francouzské toasty

Sledujte nás! Přineseme vám recepty na ta nejlepší dochucená másla!

Fotogalerie