Recepty

Noky se sušenými rajčaty a slaninou

Šéfredaktorka Elly

0

Rychlé jídlo pro všední den i víkend. A když venku vysvitne sluníčko, můžete si na něm pochutnat na terase nebo balkoně. Ať žije jaro!

Potřebujeme

  • 500 g gnocchi (hotové, např. z Lidlu)
  • 2 ks červená cibule
  • 200 g anglická slaniny
  • 200 g sušená rajčata v oleji
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř (čerstvě mletý)
  • podle chuti čerstvé bylinky: ideálně oregano, petrželka...
  • 50 g parmezán

Postup


Rozehřejte si velkou pánev. Po rozehřátí na ni nalijte trochu oleje ze skleničky se sušenými rajčaty. Na pánev vysypejte gnocchi, rovnou ze sáčku a opékejte asi 5 minut. Měly by trochu změknout.

gnocchi

Do pánve přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, anglickou slaninu, na menší kousky nakrájená rajčata a klidně ještě trochu oleje ze skleničky. Ochuťte solí a pepřem.

gnocchi se sušenými rajčaty

Důkladně promíchávejte. Těsně před odstavením z plotýnky vmíchejte i čerstvé bylinky.

parmezán

Rozdělte na talíře a posypejte parmezánem, nastrouhaným najemno.

gnocchi se sušenými rajčaty a anglickou slaninou

Náš tip: Máte-li doma třeba kousek kuřecího masa nebo lososa, můžete je použít místo anglické slaniny.