Pečené brambory s dýní Hokkaido

Šéfredaktorka Elly

0

Dýně a brambory. Buď chutný bezmasý hlavní chod nebo netradiční příloha.

Potřebujeme

  • 800 g brambory (oloupané)
  • 1 ks Hokkaido
  • 1 lžička sůl
  • podle chuti černý pepř (čerstvě mletý)
  • několik lístků čerstvá nebo sušená šalvěj
  • podle potřeby kvalitní olej

Postup


Připravte si pekáček, do kterého nakrájíte na kousky oloupané brambory.

Dýni překrojte napůl, velkou lžící vydlábněte měkkou část se semínky a nakrájejte na větší kostky.

Kousky dýně přidejte do pekáčku k nakrájeným bramborám. Ochuťte solí a pepřem, přilijte olej a lístky šalvěje. Můžete malinko podlít vodou.

Pečte přiklopené v troubě vyhřáté na 160 °C, asi 25 minut. Potom odklopte a dopečte doměkka. Celková délka pečení záleží na velikosti kousků, které jste nakrájeli.