
Portobello žampiony plněné zeleninou
Patříte mezi ty, kteří nemusí mít denně na talíři maso? Pak vám určitě uděláme radost dnešním receptem.
Potřebujeme
- 4 ks žampiony Portobello
- 1 ks menší cuketa
- 1/2 ks brokolice
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř černý
- podle chuti čerstvé bylinky
- podle potřeby olivový olej
Postup
Z velkých žampionů odřízneme nožičku, kterou nasekáme nadrobno. Hlavičky dáme do pekáčku, lehce vymazaného olivovým olejem, spodem nahoru. Dáme do trouby, vyhřáté na 180 °C, aby se začaly péct.
Mezitím na trošce olivového oleje osmahneme nasekané nožičky žampionu, brokolici a cuketu na malé kousky. Ochutíme solí, pepřem a bylinkami.
Směs naplníme do portobello hlaviček a necháme ještě asi 15 minut zapékat.
Jako příloha jsou výborné grilované lilky a jakákoliv čerstvá zelenina.

