Recepty

Skvělý nepečený cheesecake

Šéfredaktorka Elly

0

Recept na výborný dezert od chlapa, který miluje vaření.

Potřebujeme

  • KORPUS
  • 100 g měkké máslo
  • 250 g máslové sušenky
  • KRÉM
  • 600 g ricotta nebo mascarpone
  • 100 g cukr moučka
  • 300 ml smetana ke šlehání (našlehaná)
  • 25 ml mandlový likér
  • na posypání moučkový cukr
  • 500 g maliny

Postup


Máslové sušenky rozmixujeme v mixéru nebo rozdrtíme v mikrotenovém sáčku pomocí válečku.
K rozdrceným sušenkám přidáme máslo a pokračujeme v mixování (popřípadě zpracujeme rukama).
Pomocí dna skleničky směs sušenek a másla namačkáme do dortové formy a prozatím odložíme do lednice.
Okraje formy lehce vyvýšíme.
Ve vyšší nádobě vyšleháme šlehačku spolu se ztužovačem do tuha.
Odvážíme 100g moučkového cukru.
Ricottu spolu se šlehačkou vymícháme metlou.
Přimícháme likér a dosladíme cukrem (nemusíme dávat všech 100g, zkrátka dle chuti).
Krém nalijeme a rozprostřeme na korpus a necháme minimálně 3 až 4 hodiny vychladit.
Vyndáme z lednice a ozdobíme malinami. Můžeme ještě přelít rozevařenýnou malinovou směsí a pocukrovat.

Dobrou chuť přeje Josef Drábek.