Špagety s pestem z medvědího česneku

Šéfredaktorka Elly

0

​Medvědí česnek na některých místech roste už pár týdnů, jinde teprve vystrkuje malé lístky ze země. Uvařte si s ním super jednoduché jídlo.

Potřebujeme

  • 6 hrnků listy medvědího česneku
  • 100 g slunečnicová semínka
  • špetka sůl
  • 1/2 hrnku slunečnicový olej
  • 400 g špagety
  • NA POSYPÁNÍ
  • 1 lžíce černá sezamová semínka
  • 100 g tvrdý sýr Gran Moravia

Postup


Nejprve si připravte pesto z medvědího česneku.

Slunečnicová semínka orestujte na suché pánvi dozlatova. Nechejte vychladnout.

Listy medvědího česneku, opražená slunečnicová semínka a špetku soli dejte do food procesoru. Několika pulsy rozsekejte listy a částečně i semínka. Přidejte olej a mixujte pomalu dokud nevznikne pěkně hladké pesto.

Pesto přendejte do skleničky a uchovávejte v lednici.

Uvařte si špagety. Sceďte je, ale hrnek vody, ve které se vařily, nechejte stranou. Špagety nechejte v hrnci a přidejte k nim 3 lžíce pesta. Promíchejte. Pokud se vám zdají špagety suché, přidejte trochu vody, ve které se vařily. Můžete přidat také trochu olivového oleje.

Na talíři posypejte strouhaným tvrdým sýrem Gran Moravia.