Články

Svačinky podle Bageterie Boulevard

0

Šéfredaktorka Elly


Do práce, na výlet nebo do školy – zabalit si s sebou vydatnou svačinku přijde vhod. Proto vám přinášíme několik zaručených tipů, jak uspokojivě zaženete menší i větší hlad. Recepty připravil šéfkuchař a restauratér, rodilý Ital, Riccardo Lucque v rámci sezónního Toskánského Chef menu a zdravého Fit Calories menu Bageterie Boulevard. Vyberou si i ti, kteří si chtějí udržet štíhlou linii. Pokud byste však neměli chuť si svačinku zkusit připravit doma, ale přesto byste některé z jídel rádi ochutnali, zastavte se do nejbližší bageterie, kde vám ji čerstvě připraví.

Víte, že Riccardo Lucque spolupracuje se značkou KENWOOD , která nabízí velice výkonné a kvalitní kuchyňské spotřebiče?

Kuřecí Potacchio

Pro 2 osoby:

Ingredience: 2 kuřecí stehna, olivový olej, 2 vetší rajčata, 4 cherry rajčata na pečení, 1 paprika, 1 stroužek česneku, 1 dcl bílého vína na podlití, snítka rozmarýnu, 4 plátky slaniny, lístky čerstvého špenátu, 1 velká bageta, sůl, pepř

Nejdříve připravíme omáčku. Osmahneme na olivovém oleji kuřecí stehna z obou stran hezky dohněda. Přidáme k nim nakrájená rajčata, česnek a rozmarýn. Poté na kostičky nakrájenou slaninu, podlijeme bílým vínem a dusíme. Mezitím rozehřejeme troubu na 160 °C. Na půlky rozkrojíme cherry rajčátka, osolíme je a opepříme. Pečeme je v předehřáté troubě okolo pěti minut. Jakmile jsou kuřecí stehna měkká, vyjmeme je a vzniklou omáčku lehce rozmixujeme. Kuřecí stehna zbavíme kůže a natrháme na kousky. Podélně rozkrojíme bagetu, dáme na ni připravenou omáčku, natrhaná kuřecí stehna, upečená rajčátka a nakonec čerstvý špenát. Bagetu přiklopíme druhou půlkou a můžeme servírovat.

Olivový chléb s artyčoky

Pro 2 osoby

Ingredience: 1 vanička sýru Ricotta, čerstvá rukola, 4 pečená rajčata, snítka čerstvého koriandru a čerstvé máty, špetka tyminánu, 5 lžic olivového oleje, 3 lžíce vinného octa, 2 lžíce medu, nastrouhaný parmazán, 4 krajíce olivového chléba, 2 artyčoky, sůl

Napřed připravíme dresink. Do mísy dáme pět lžic olivového oleje, dvě lžíce medu, tři lžíce octa, sůl a pepř. Vyšleháme metličkou, aby vznikla emulze. Ricottu smícháme s nasekanou mátou a koriandrem a lehce dosolíme. Následně očistíme artyčok, ze kterého využijeme pouze tzv. srdíčko. Odřízneme stonek a listy, srdíčko vydlabeme lžící, odstraníme vlasy a nožem ho nakrájíme nadrobno. Povaříme jej v osolené vodě s tymiánem a poté jej smícháme s trochou olivového oleje. Na plátek chleba namažeme bylinkovou ricottu, poklademe na něj artyčoky, přidáme pečená rajčata, na hoblinky nastrouhaný parmazán a rukolu, kterou nakonec zakápneme připraveným dresinkem. Ricottou namažeme i druhý krajíc chleba a přiklopíme.

Bylinkový kuskus

Pro 2 osoby

Ingredience: hrst čerstvé máty, petržele, koriandru a kopru, 2 lžíce olivového oleje, chilli papričky dle chuti, vanička sýru mascarpone, hrst pražených pistácií, pár listů čerstvého salátu, 100 g uvařeného kuskusu, 2 tortilly, sůl, pepř

Nejdříve připravíme pesto, rozmixujeme nasekanou mátu, petržel, koriandr, kopr a olivový olej, přidáme sůl a pepř. Rozložíme tortillu a potřeme ji sýrem mascarpone. (Pokud bychom chuť mascarpone chtěli vylepšit, smícháme jej se zakysanou smetanou, medem, olivovým olejem a vinným octem). Pesto vmícháme do uvařeného kuskusku a rozetřeme jej na tortillu. Nakrájíme chilli papričky a směs s nimi posypeme. Přidáme pražené pistácie, natrhaný salát, tortillu smotáme a uprostřed ji šikmo rozřízneme.

Fotogalerie