Telecí roládky se šalvějí a sušenou šunkou

Šéfredaktorka Elly

0

Saltimbocca je známé italské jídlo. Telecí maso doplní šalvěj, sušená šunka a bílé víno. Z naší verze budete nadšení!

Potřebujeme

  • 4 plátky (jeden cca 200 g) libové telecí maso
  • 150 g sušená šunka
  • několik stonků čerstvá šalvěj
  • 2 - 3 lžíce hladká mouka
  • 150 ml bílé víno
  • podle potřeby máslo
  • podle potřeby olivový oleje
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř černý

Postup


Telecí plátky si na obou stranách osolte a opepřete. Na každý plátek položte sušenou šunku a pár lístků šalvěje.

telecí plátky

Zamotejte do rolády a zajistěte párátky nebo jinak, jak jste zvyklí. Já používám silikonové provázky, určené přímo na závitky.

telecí roládky

Každou roládku obalte důkladně v hladké mouce.

Ve velké pánvičce rozehřejte olej s kouskem másla. Dejte osmahnout roládky, pěkně ze všech stran. Zalijte vínem, které necháte vyvařit. Přidejte trochu vody a přikryjte poklicí.

Roládky nechejte podusit doměkka.

saltimbocca

Podávejte s libovolnou přílohou a šťávou, která vznikla v pánvičce.

Náš tip

Lis Neris Pinot Grigio 2015

Tohle víno se k telecím roládkám výborně hodí. Přidejte ho do jídla, ale nalévejte ho také k jídlu.

Vinařství Lis Neris se nachází uprostřed vyhlášené vinařské oblasti Friuli mezi hranicemi se Slovinskem na severu a pravým břehem řeky Isonzo. Elegantní bílé víno odrůdy Pinot Grigio. Víno má jemnou a komplexní vůni, krásnou mineralitu. Hodí se k pití samotné, nebo k rybám a bílému masu.

Potenciál zrání 3 až 6 let. Doporučená teplota podávání je 11°C.

Partnerem tohoto receptu je eshop s kvalitním alkoholem - Alkohol.cz