Těstoviny s lososem a hráškem

Šéfredaktorka Elly

0

Vaření s těstovinami je téměř vždycky rychlé a jednoduché. Těstovinám totiž sluší střídmost v dalších surovinách.

Potřebujeme

  • 400 g těstoviny
  • 2 malé plechovky hrášek Bonduelle Vapeur
  • 400 g čerstvý losos
  • 1 ks cibule
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř černý
  • podle potřeby olivový olej

Postup


Těstoviny uvaříme al dente. Slijeme, ale necháme si hrnek vody, ve které se vařily. Ve velké pánvi, ideálně ve woku, rozehřejeme olej, na kterém osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme lososa, nakrájeného na velké kusy. Osolíme a opepříme. Nenecháme v pánvi dlouho, protože losos nesmí být vysušený. Většinou stačí jen když ze všech stran změní barvu.

Pánev sundáme z plotny, přidáme těstoviny a půl hrnku vody, ve které se vařily. Promícháme. Voda nám způsobí to, že těstoviny nebudou suché, ale krémovité. Úplně nakonec přidáme hrášek Bonduelle Vapeur a promícháme. Podle potřeby můžeme přidat i více vody, pokud se nám těstoviny stále zdají suché.

Na talíři zdobíme trochou nastrouhaného sýra.