Tip ke grilování: Směs z pečených paprik

vejinek

0

Co nesmí u žádného našeho grilování chybět, jsou nejrůznější saláty a omáčky. Ta poslední vznikla náhodou a byla skvělá. Dalším zkoušením jsem ji dovedla k dokonalosti.

Potřebujeme

  • 10 ks červené papriky
  • 1 hlavička česnek
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

Papriky rozpůlíme, očistíme od semínek a naskládáme do pekáčku. Zalijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Promícháme, doprostřed dáme celou, neloupanou hlavičku česneku.

Pečeme pod grilem, dokud papriky nezačnou hnědnout. Vyndáme, necháme vychladnout.

Česnek vyloupeme a spolu s paprikami rozmixujeme. Někdo papriky ještě loupe, ale mě to přijde zbytečné, mixuji i se slupkou.

Ještě můžeme dochutit solí a pepřem, přidat třeba trochu oleje, podle potřeby. Vymícháme skvělou, voňavou omáčku, nejen ke grilování.