
Tradiční linecké cukroví
Jedno z nejoblíbeněnjších vánočních cukroví. Linecká kolečka, kytičky, hvězdičky. Nejvyšší čast se do nich pustit.
Potřebujeme
- 400 g hladká mouka
- 250 g Hera máslová příchuť (dobře vychlazená)
- 150 g cukr moučka
- 1 ks vejce (dobře vychlazené)
- špetka vanilka
- 1 ks kůra z citronu
Postup
Všechny suroviny velice rychle zpracujeme. Ideálně v robotu, aby se příliš neohřály. Dáme minimálně na dvě hodiny, ideálně do druhého dne, odpočinou v potravinové folii do lednice.
Před zpracováním nechejte těsto trochu změknout. Vyválejte na lehce pomoučené válu, na šířku asi 5 mm. Vykrajujte tvary a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C. Pečte dozlatova, bude to trvat asi 10 – 13 minut, podle tloušťky těsta a také podle toho, jestli pečete zrovna tvary plné nebo s dírou uprostřed.
Nechejte vychladnout a slepujte oblíbenou marmeládou. Ideální je nějaká výrazná, snad nejoblíbenější je rybízová.

