Ty nejlepší kombinace pro spiralizér 3.

0

Šéfredaktorka Elly


Už třetí a také poslední článek ze série zajímavých tipů na zpracování ovoce a zeleniny ve spiralizéru. Dnes se zaměříme hlavně na ovoce.

Určitě si nezapomeňte přečíst první a druhý článek.

Lilek

Odkrojte oba konce a překrojte na polovinu.

Používejte tepelně zpracovaný.

Jak jej upravit?

... 6 - 7 minut opéct na pánvičce

Do jakých jídel jej použít?

Místo špaget, nudlí. K zapékání. Do salátů.

Jablka

Rozkrojte na čtvrtky a vykrojte jadřinec.

Používejte syrová i tepelně upravená.

Jak je upravit?

... 6 - 7 minut opéct na pánvičce

... 10 minut pečte v troubě na 200 °C

Do jakých jídel je použít?

Do salátů, na zapékaná jídla, crumble, do koláčů.

Hrušky

Rozkrojte a vykrojte jadřince.

Používejte se syrové i tepelně upravené.

Jak je upravit?

... 6 - 7 minut opéct na pánvičce

... 10 minut pečte v troubě na 200 °C

Do jakých jídel ji použít?

Do salátů, na zapékaná jídla, crumble, do koláčů.

Bulvový celer

Oloupejte slupku a odkrojte oba konce. Podle potřeby rozkrojte na menší části, aby se vešel do přístroje.

Používejte tepelně upravený.

Jak jej upravit?

... 6 - 7 minut opéct na pánvičce

... 10 - 12 minut pečte v troubě na 200 °C

... 6 - 7 minut povařte ve vývaru

Do jakých jídel jej použít?

Místo špaget, nudlí. K zapékání. Do salátů. Místo chipsů, hranolek.

Cibule

Sloupejte slupku, odkrojte oba konce.

Používejte syrovou i tepelně upravenou.

Jak ji upravit?

... 2 - 4 minut opéct na pánvičce

... 2 - 4 minuty opéct na pánvičce, ale předtím namočit ve vejci a strouhance

Do jakých jídel jej použít?

Nejlepší jsou křupavé smažené kousky s dipem. Takto zpracovaná cibule je super do guláše.

Zaujal vás kuchyňský pomocník jménem spiralizér? Přečtěte si, jak jsme ho v redakci testovali.

Kenwood spiralizér si můžete zakoupit TADY.

Fotogalerie