Vepřové rolky s mozzarellou a olivami

Šéfredaktorka Elly

0

Olivy můžou skvěle doplnit a dochutit řadu jídel. Vyzkoušejte jednoduché závitky, roládky, které můžete klidně zkusit připravit i z kuřecího masa.

Potřebujeme

  • 600 g vepřová panenka
  • 80 g zelené olivy
  • 150 g mozzarella
  • 50 g máslo
  • trochu smetana
  • podle potřeby oleje

Postup


Vepřové maso nakrájíme na silnější kousky, které potom ještě podélně překrojíme, ale nedokrojíme, abychom si vytvořili plátky na závitky. Rozklepeme opatrně paličkou na maso, osolíme a opepříme z obou stran.

Na připravený plátek si dáme kousky mozzarelly a kolečka oliv. Zavineme a zajistíme párátky, případně speciálními drátky na závitky.

Do pánvičky nalijeme trochu oleje, který rozpálíme a osmahneme na něm závitky, ze všech stran. Zalijeme vodou nebo vývarem a podusíme doměkka, při středně vysoké teplotě. Trvá to, podle velikosti závitků, asi půl až tři čtvrtě hodinky.

Závitky vyjmeme ze šťávy, a pokud je jí ještě hodně, necháme varem zredukovat na menší objem. Do šťávy můžeme ještě přidat nakrájené olivy, nakonec i trochu smetany. Odstavíme z ohně a můžeme zamíchat kousek vychlazeného másla.

Podáváme s těstovinami, bramborem či rýží. Jakákoliv příloha je k tomu výborná. My jsme uvařili těstoviny a okapané je vsypali na pánev s omáčkou a důkladně promíchali.

Neskutečná dobrota!