Výborné květákové placičky

Šéfredaktorka Elly

0

Květákové placičky vás nadchnou. Budete jich chtít více a více...

Potřebujeme

  • 1 ks květák (velký)
  • 1/2 hrnku polohrubá mouka
  • 2 ks vejce
  • 3 stroužky česnek
  • 3 lžíce + další na posypání zelená nať jarní cibulky
  • půl lžičky sůl
  • podle chuti pepř
  • podle potřeby rostlinný olej Lukana
  • podle chuti bílý jogurt nebo zakysaná smetana

Postup


Květák omyjte a rozeberte na malé růžičky. Dejte vařit do osolené vody, asi 5 minut. Sceďte a nasekejte květák nadrobno, velkým ostrým nožem.

Oddělte 4 hrnky nadrobno nakrájeného květáku. Zbytek použijte třeba na polévku nebo na další várku placiček.

Smíchejte květák, mouku, vejce, česnek, najemno nakrájenou zelenou jarní cibulku, sůl a pepř. Dobře promíchejte.

Ze směsi smažte placky, v rozpáleném oleji. Z každé strany asi 3 minuty. Dejte na talíř s papírovým ubrouskem, který odstaje přebytečnou mastnotu.

Podávejte posypané jarní cibulkou a ozdobené zakysanou smetanou nebo jogurtem.

Zdroj: www.justataste.com