Potřebujeme
- 1 ks květák (velký)
- 1/2 hrnku polohrubá mouka
- 2 ks vejce
- 3 stroužky česnek
- 3 lžíce + další na posypání zelená nať jarní cibulky
- půl lžičky sůl
- podle chuti pepř
- podle potřeby rostlinný olej Lukana
- podle chuti bílý jogurt nebo zakysaná smetana
Postup
Květák omyjte a rozeberte na malé růžičky. Dejte vařit do osolené vody, asi 5 minut. Sceďte a nasekejte květák nadrobno, velkým ostrým nožem.
Oddělte 4 hrnky nadrobno nakrájeného květáku. Zbytek použijte třeba na polévku nebo na další várku placiček.
Smíchejte květák, mouku, vejce, česnek, najemno nakrájenou zelenou jarní cibulku, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
Ze směsi smažte placky, v rozpáleném oleji. Z každé strany asi 3 minuty. Dejte na talíř s papírovým ubrouskem, který odstaje přebytečnou mastnotu.
Podávejte posypané jarní cibulkou a ozdobené zakysanou smetanou nebo jogurtem.
Zdroj: www.justataste.com