Recepty

Zmrzlina z karamelizovaných broskví

vejinek

0

Je nádherné léto. A u nás doma probíhá zmrzlinový maraton. S dětmi se předháníme v tom, kdo bude mít lepší a nemožnější nápad na kombinace zmrzlinových chutí. Úžasně snadná broskovová zmrzlina mě napadla při pohledu na šťavnaté broskve. Po ochutnání ji rozhodně musím zařadit na stálý zmrzlinový jídelní lístek :)

Potřebujeme

  • 7 broskví
  • 100g cukru krupice
  • 1 konzerva kondenzovaného mléka
  • 200ml smetany ke šlehání

Postup

Slupku broskví lehce křížem nařízneme, broskvě dáme do hrnce nebo mísy a zalijeme vařící vodou. Po chvíli vyndáme, necháme zchládnout a slupku oloupeme.

Cukr rozpustíme v pánvi. Až se z něj vytvoří jantarově hnědý karamel přidáme broskve. Necháme chvilku podusit.

Pokud zbudou kousíčky nerozpuštěného karamelu nevadí. Necháme vychladnout.

Broskve spolu s karamelovou šťávou rozmixujeme na jemnou kaši, přidáme kondenzované mléko.

Smetanu vyšleháme a přidáme k broskvové směsi.

Vše nalijeme do stroje na zmrzlinu a zapneme.

Pokud nemáte zmrzlinovací stroj dáme směs do misky do mrazáku a každou hodinu promícháváme.