Recepty

Skořicové cupcaky

Šéfredaktorka Elly

0

Vůně skořice patří nejen k podzimu, ale také k zimě. Zahřejte se chutným dezertem.

Potřebujeme

  • TĚSTO
  • 1/2 hrnku polohrubá mouka
  • 1/2 hrnku hladká mouka
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka sůl
  • 1/2 hrnku podmáslí
  • 4 lžíce měkké máslo
  • 2 ks vejce
  • 3/4 hrnku cukr krupice
  • 1 lžíce pomerančová kůra
  • KRÉM
  • 250 g mascarpone
  • 500 g cukr moučka
  • 1 lžíce skořice

Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Mouku, prášek do pečiva, skořici, muškátový oříšek a sůl smícháme dohromady a důkladně promícháme. Máslo rozpustíme a vyšleháme s podmáslím. Nelekejte se, směs se může začít trochu „cuckovat“, ale půjde to rozšlehat a navíc, nemusí být úplně hladká. Všechno se upraví vmícháním suché směsi.

Cukr vyšleháme s vejcem, do krémovité konzistence. Nakonec smícháme všechny tři směsi dohromady.

Těsto nalijeme do papírových košíčků. Na tento recept jsem použila maličké košíčky, aby byly výsledné dezerty roztomilé :-)

Pečeme, podle velikosti košíčků, asi 10 - 18 minut. Menší byly hotové téměř hned.

Po úplném vychladnutí zdobíme krémem.

Krém je naprosto jednoduchý. Vyšleháte mascarpone s cukrem a skořicí. Povrch krému můžeme po nazdobení ještě lehce posypat skořicí.