Podzimní domácí lenošení

0

Šéfredaktorka Elly


Letošní podzim se opravdu vyvedl. Hraje všemi barvami a i když nás ráno vyprovází z domu přízemní mrazíky, přes den je vystřídá příjemné slunečné počasí. Přesto se musíme vyrovnávat s brzkým stmíváním a trávíme tak více času doma. Jak to děláte vy? Také po návratu z procházky nebo z práce zapálíte svíčky a uděláte si pohodu?

Krásnou pohodovou atmosféru pomůžou naladit třeba svíčky od Yankee Candle. Několikrát ročně nabízí velké množství novinek. Vybere si milovník vůní sladkých, těžkých, svěžích. Mezi naše favority patří svíčky s vůní sladkostí, kokosu a podzimu.

Vyzkoušejte třeba "perník s javorovým sirupem", "bourbonskou vanilku" nebo "brusinkovou lahodu". Svíčky Yankee Candle opravdu provoní celý byt nebo dům a vydrží vám hodně dlouho.

Co ještě patří k domácí podzimní pohodě? Přece šálek dobré kávy, čaje nebo horké čokolády. Pro milovníky kvalitní kávy výborné chuti doporučujeme kávovary Nespresso. U nás doma tuhle Nespresso používáme už několik let. Oceňujeme limitované edice, momentálně třeba Vanilla Amaretti, Vanilla Cardamom a Ciocco Ginger. Tyhle sladce kořeněné tóny jsou pro pošmourné podvečery jako dělané.

Kdo ještě nemá svůj Nespresso zázračný kávovar, může využít právě probíhající akce. K nákupu kávovaru nyní získá poukaz na kávové kapsle.

Domácí pohodu neodmyslitelně dokreslují také nejrůznější stylové doplňky. Náš oblíbený obchod Bella Rose nabízí velké množství značek i stylů. Vybavíte si tady kuchyni, koupelnu, obývací pokoj. Zkrátka celý dům. Povalujete se rádi s celou rodinou na pohovce? Nezapomeňte ji vybavit mnoha polštáři, dekami a plédy. Budou se hodit celý podzim i zimu.

Nic nestmelí rodinu více než společenské hry. Užijete si při nich hromadu srandy, vyženete děti od počítače a nabídnete jim to nejcennější. Váš čas. U nás vedou Osadníci z Katanu, šachy a Bang.

Když přijdou ty pravé plískanice, kdy by ani psa nevyhnal, je nejvyšší čas zatopit si v krbu. I ten dokresluje pravou podzimní atmosféru, navíc vám prohřeje byt příjemným teplem. Milujete pohled do plamenů, jenže bydlíte v paneláku, kam si nemůžete pořídit klasický krb? Když jsem objevila biokrby, byla jsem úplně nadšená. Svým provedením se hodí především do moderních interiérů, vyrábějí se však už i retro kousky.

Čím zakončit příjemný den? Přece pohovou a televizí. Ať sledujete rádi celovečerní filmy, dokumenty, seriály nebo televizní soutěže. Nabídka je tak široká, že si každý najde to své.

Koho neláká televize, ale raději si čte, tak začíná to pravé období, kdy se jedna knížka mění za druhou. Novinek najdete na pultech knihkupectví hromadu a tak stačí vybrat si ten správný a oblíbený žánr. Kdo miluje severské napínavé romány, ale i českou tvorbu, tak si vybere třeba z produkce nakladatelství Host nebo Kniha Zlín.

Co děláte na podzim rádi vy?

Fotogalerie