Články

Doplňky změní interiér k nepoznání

0

Šéfredaktorka Elly


Ve své profesi tvořím ráda interiéry, které stále žijí s člověkem a on si je může dle své nálady upravovat. Nemluvím stěhování nábytku, ale právě dobře navržený a vymyšlený interiér nám dává možnost proměnit vzhled jen díky změně barevnosti a doplňkům.

Vždy, když tvořím nový interiér, nabádám své klienty ke střídmosti v barvě a dekoru nábytku či sedačky. Prostě věcí, které jsou drahé, a nechceme je měnit pokaždé, když máme náladu na změnu v našem domově. Přece jenom novým trendem je zkrášlovat si byt v různých ročních obdobích či nově přicházejících stylech. Každý člověk se vyvíjí a mění a stejně tak se mění jeho pohled na interiér. Dobře navržené bydlení nám dává možnost doplňovat, měnit a vylepšovat. Pokud se tedy držíte rady "méně je někdy více", máte vyhráno. Tuto možnost nám nejlépe dává interiér, který je v hnědošedých tónech. Tyto tóny, jsou totiž základní a umožňují k sobě přidat další, opravdu pestrou škálu barev. Šedá sedačka, poskytne prostor, pro jakoukoliv barvu polštářů a hnědá či bílošedá podlaha umožní přidat barevný koberec či jiný doplněk.

Pokud tedy máme svůj interiér zařízen v těchto příjemných základních tónech, můžeme si neustále hrát a obměňovat jak styl, tak barvy.

Já svůj interiér velice ráda zdobím a stále vylepšuji, hraji si s barvami i doplňky. Řekla bych, že už to mnoho lidí vnímá spíše jako mou úchylku, ale vždy rádi přicházejí na návštěvu a nechávají se inspirovat. Mnoho dekorací si je člověk schopen vyrobit sám a o to větší radost z nich má a překvapí ostatní svým nápadem a originalitou.

Díky tomuto pravidlu můžete i jednoduše změnit styl vašeho interiéru. Stačí si vybrat vhodnou tapetu, dekoraci, dva tři kousky stylového nábytku, závěsy a s malými úpravami z běžného stylu vyčarujete třeba dnes oblíbený provensálský styl i v naprosto běžném panelákovém bytě. Pokud chcete styl zámecký, i zde je možno skloubit moderní nábytek se starým. Vhodným vzorem na závěsech či polštářích, vykouzlíte i tento osobitý styl. A když vás tento styl interiéru přestane oslovovat, můžete přejít jednoduchou změnou ke stylu jinému.

Když máte styl bydlení již určen a jde jen o dekorování dle ročního období, můžete si dovolit jakoukoliv barevnou škálu doplňků. Pokud chcete vánoce v bílé, červené či fialové zvolíte k nim jen druhou doplňkovou barvu. Tu však doporučuji opět v odstínech jako je hnědá, šedá, zlatá či stříbrná. Tehdy docílíte čisté a příjemné dokonalosti. Nebojte se vyrábět, kombinovat a přetvářet svůj interiér Budete spokojeni nejen vy, ale i vaši blízcí. Rázem každé roční období poznáte i ve vašem interiéru. I kdyby venku ten podzim nevypadal tak příjemně a byl deštivý a studený, váš byt plný krásných podzimních doplňků dodá tu vysněnou atmosféru.

Autorka článků o bydlení, designérka a matka tří skvělých synů Alena Křištofová, pracuje v tomto oboru šest let. Návrhy interiérů ale i jejich kompletní realizace, jak soukromých tak veřejný, vnímá jako své poslání. Chce pomáhat lidem vytvořit příjemné místo pro jejich spokojený a plnohodnotný život. Jejím krédem je: "Prostor ve kterém žijeme, je prostor který nás utváří".

Fotogalerie