Vánoční výzdoba podle trendů roku 2015

1

Šéfredaktorka Elly


Každý rok jiné vánoční trendy, jiné moderní barvy a způsoby výzdoby. Jeden rok je to fialová, trendy už byla také černá. Kdo chce jít s dobou, najde v obchodech každý rok nekonečný výběr vánočního zboží. Od ozdob na stromeček, všech možných i nemožných tvarů, po sváteční textilie, nádobí, obrázky a dekorační figurky.

Letos si můžete vybrat hned z několika zajímavých trendů. Záleží jen na vás, který vám bude nejbližší a bude se hodit do vašeho interiéru.

Přírodní zdobení

Výborně se hodí do interiéru, které jsou zařízené v tradičním stylu. Máte doma hodně dřeva, preferujete přírodní odstíny, jako je hnědá či béžová. Pak si v tomto stylu ozdobte bydlení i na Vánoce.

Kdo je zručný a má rád dekorace vyrobené doma, může se vyřádit. Použijte různé režné provázky, pytlovinu, přírodniny jako jsou šišky, šípky, kousky dřeva, větvičky z listnatých i jehličnatých stromů, oříšky, jablka. Barva, kterou k přírodninám doladíte budou všechny odstíny hnědé a béžové, případně kontrastní červená a zelená – barvy tradičních Vánoc.

Náš tip: Tmavší dřevo a dřevěné ozdoby budou vypadat nádherně s červenými a tmavě zelenými barvami. Kombinace dřeva a bílé barvy bude připomínat skandinávskou čistost a jednoduchost.

Zdroj fotografi: Pinterest.com

Ledová krása

Trend, který ovládal Vánoce už v roce 2014. Zajásají ti, kteří si pořídili v minulém roce kolekci nových ozdob a interiérových dekorací. Stačí je jen oprášit, případně doplnit novými kousky.

Stříbrná, bílá se všemi možnými ledovými a stříbřitými odlesky. V kurzu jsou především ozdoby z matného i čirého skla, které vypadají jakoby zmrzly. Kombinovat v tomto případě můžete stříbrnou a bílou podle libosti. Vytvoříte tak třpytivě chladivé Vánoce.

Náš tip: Za pomoci koupeného laku s ledovým efektem připravíte krásné dekorace i doma. Zkuste nabarvit třeba různě veliké polystyrenové koule, které položíte na skleněný podnos. Vyrobíte si tak za pár minut levnou dekoraci, která bude vypadat velice noblesně.

Zdroj fotografie: Pinterest.com

Všechny odlesky královské modré

Noblesní modrá je další barva, která se objevuje ve vánočních trendech pro rok 2015. Ať zvolíte ozdoby matné nebo lesklé, tmavé nebo světlejší odstíny modré, budete jednoduše in. Tato barva se hodí do tradičního i moderního interiéru. Hodně záleží na tom, s jakými dalšími barvami ji zkombinujete.

Výborná dvojka je modrá a stříbrná, případně bílá. Čistá krása vynikne ve světlých, moderních interiérech. Pro někoho se tyto dvě barvy společně mohou zdát příliš studené. Proto vás určitě potěší, že teplejšího pocitu z celé výzdoby dosáhnete kombinací modré se zlatavými a kovovými odstíny.

Zdroj fotografie: Etsy.com

Zlatá a champagne? Tradiční favorit

Měkké odstíny zlaté, platinově zlaté a champagne patří k Vánocům už několik let. Jejich popularita neklesá a to především proto, že tyto barvy jsou opravdu elegantní.

Jejich výsledné působení záleží na tom, jaké barvy k nim zvolíte. Eleganci ještě více podtrhnete, když namícháte jen více ozdob různých odstínů zlaté a champagne. Můžete ale přidat i bronzové a hnědé ozdoby. Výsledek bude celek, působící luxusně.

Nádherná je i kombinace s tradičními vánočními barvami – smaragdově zelenou, sytě červenou až vínovou. Získáte tradiční výzdobu s nádechem elegance a nazdobenosti.

Letos jsou mimo tradiční zlaté v oblibě také další metalické odstíny – měděná, bronzová, cínová a všechny jejich akcenty.

Zdroj fotografie: Pinterest.com

Svěží červená s bílou rozjasní váš domov

Kombinace červené a bílé je hravá a svěží. Můžete ji úspěšně použít s různými vzory. Puntíky, proužky, geometrické tvary. Bílé vločky na červené látce, vločky z papíru na stromečku, spolu s červenými baňkami.

Tyto barvy se perfektně hodí do bílého interiéru, který úplně rozzáří. Využijte jednoduchých dekorací jako je větev ze stromu, kterou nastříkáte bílou barvou a ozdobíte červenými mašličkami.

Opravdu zábavná kombinace, ve které působí hezky figurky vánočních skřítků a sobů.

Náš tip: Pro oživení této jednoduché barevné kombinace přidejte i hezkou jasnou zelenou. Především v geometrických vzorech se bude skvěle vyjímat.

Zdroj fotografie: Pinterest.com

Výzdoba všude, kam se podíváš

S vánoční výzdobou byste měli začít už před domem. Na internetu i v kamenných obchodech najdete velké množství dekorací určených pro venkovní použití. Od jednotlivých světýlek, přes světelné trubice až po krásné umělé stromečky poseté mnoha svítícími tečkami.

Na strom před domem pověste odolné plastové baňky, přírodní dekorace (některé můžou být zároveň potravou pro ptáky), svítící koule a jiné ozdoby. Před vchodovými dveřmi ozdobte malý vánoční stromeček. Může být klidně živý, v květináči. Jen ho nezapomeňte zalévat.

Dveře ozdobte vánočním věncem. Velký výběr najdete na webových rukodělných tržištích, obchodech s dekoracemi nebo na vánočních jarmarcích. Máte-li šikovné ruce, můžete si věnec vyrobit sami. Z materiálů, které máte rádi a které ladí s vaší výzdobou.

Protože venkovní výzdoba plynule přechází do nitra domu, měla by mít stejný styl, pro jaký jste se rozhodli uvnitř. Nebude působit hezky, když venku bude vánoční stromeček ozdobený oříšky a šiškami a vnitřní výzdoba bude ledově bílá a stříbrná.

Ozdobte každou místnost svého bydlení

Připravte malé ozdobné vánoční stromečky pro děti do pokojů. Zábradlí na schodišti omotejte girlandou. Závěsy i záclony nalaďte do svátečního. Převlékněte zimní nebo vánoční ložní prádlo. Polštářky na pohovce můžou mít také svůj vánoční oblek.

Vytáhněte vánoční hrníčky a talíře a v koupelně otevřete nový sprchový gel s vůní skořice nebo jablek.

A když k tomu na sporáku ohřejete svařené víno a začnete péct linecké, bude vánoční atmosféra hotová.

Zdroj fotografií: Josef Drábek

Fotogalerie

  1. vomo

    Něco se mi zdá trochu přeplácané, ale já nemůžu moc kritizovat, když mi před Vánoci stojí na zahradě svítící sněhulák http://www.vanocni-osvetleni.net/ :-D