Vánoční pečení s Etou v Sama doma

0

Šéfredaktorka Elly


Sama doma je oblíbený pořad České televize, který původně vznikl pro ženy. Časem si ale našel i své stálé mužské diváky a v současné době je, i po patnácti letech vysílání, stále velice oblíbený. Pečeně Vařeně přišlo do tohoto pořadu představit chytré a šikovné pomocníky Eta a také naučit diváky dva velice chutné vánoční recepty.

Vybrala jsme dva recepty, které jsou známé, ale trochu jsem je upravila. Do klasického oblíbeného lineckého cukroví jsem přidala rozmixované pistácie. Tady je velice důležité rozmělnit je opravdu "na prach". Aby byly svou konzistencí co nejvíce podobné mouce. K tomu mi pomohl tyčový mixér Eta Spesso. Konkrétně jsem použila sekáček EXPRESS, který používám na všechny ořechy, ale i semínka, které doma potřebuji rozmělnit.

Z připravených surovin bylo těsto umícháno za chviličku. Díky všestranému pomocníkovi Eta Gratus, který jsem do studia také přivezla představit. S dalším - vykrajováním a pečením, mi pomohly šikovné moderátorky Linda a Jana.

Vysílání Sama doma trvá jen hodinu a půl. Měla jsem strach, že upečené cukroví nestihne vychladnout, aby se dalo plnit. A měla jsem pravdu. Naštěstí jsem si cukroví napekla také už předem doma, takže jsme plnili a zdobili mé uleželé domácí základy. Krém jsem používala stejný do lineckého i na čokoládové košíčky. Vyšlehala jsem společně máslo a lískooříškový krém. Použila jsem Nutellu, kterou jsem dostala se speciálním nápisem :-) Šlehal opět Gratus, jen bylo potřeba vyměnit hnětací nástavec za šlehací.

Na naplněné a nazdobené cukroví se hned vrhnul sbor dětí, které vystupovaly v Sama doma s muzikálem Sindibád. Jestli jste se dívali, tak byli dokonalí! Nádherně zpívali, úplně jako profíci. A možná i lépe.

Hodinka a půl ve studiu České televize Ostrava mi neskuteně utekla. Cítila jsem se zde moc dobře, krásně se o mě starali a doufám, že se z televizní obrazovky zase brzy uvidíme :-)

Fotogalerie