Svět vaření bez omezení

0

Šéfredaktorka Elly


Vaření na indukci je nejúčinnějším způsobem přípravy pokrmů, který máme v této době v kuchyni k dispozici. Je rychlé, pohodlné, bezpečné a úsporné. Pokud máte navíc FlexIndukci od značky Bosch, stává se vaření ještě rozmanitějším a zábavnějším! Flexibilní varná deska nabízí dvě obdélníkové varné zóny, které je možné spojit v jednu velkou varnou plochu, na níž lze volně rozestavět varné nádobí různých velikostí a tvarů podle vašich potřeb a vařit, smažit, péct či grilovat… Aby byly výsledky vašeho kuchařského snažení vždy perfektní, nabízí varné desky značky Bosch chytré funkce a jednoduché ovládání, které vám vaření výrazně usnadní.

Jednoduchá obsluha, přesné ovládání

Obsluha varné desky by měla být rychlá, jednoduchá a pokud možno dostupná pouhým stisknutím jednoho tlačítka. Komplikované ovládání nebo příliš mnoho možností jsou spíše na obtíž. Proto se značka Bosch při navrhování nových varných desek zaměřila na zlepšení a zjednodušení jejich obsluhy a zdokonalila jejich ovládání tak, že je nyní možné všechny dostupné varné zóny ovládat na jediné stupnici výkonu.

Funkce, které vykouzlí úsměv na vaší tváři

Nové indukční varné desky ihned po svém zapnutí automaticky rozpoznají, kde je umístěno nádobí, a podle toho zobrazí aktivní varnou zónu na ovládacím panelu. Tato funkce – QuickStart - výrazně usnadňuje a urychluje použití varné desky, jelikož už není potřeba varnou zónu předem ručně vybírat, stačí pouze zvolit požadovaný stupeň výkonu. V případě, že vám něco přeteče z hrnce a varná zóna se vypne, nově už díky funkci ReStart nemusíte po očištění desky zdlouhavě obnovovat všechna původní nastavení. Pokud za této situace stisknete do čtyř vteřin senzorové tlačítko on/off, spotřebič si z elektronické paměti vytáhne všechny dříve nastavené parametry, zobrazí je na desce a vy můžete pokračovat ve vaření. Značce Bosch se navíc podařilo zvýšit výkon funkce PowerBoost, díky které je nyní možné snížit dobu přivedení vody do varu o dalších deset procent.

Mějte spotřebu energie pod kontrolou

Další inovaci ocení především ti, kteří chtějí mít při vaření jasný přehled o spotřebované energii. Displej varné desky totiž disponuje ukazatelem spotřeby energie, který vám po každém ukončení vaření zobrazí přesnou informaci o tom, kolik elektrické energie v kilowatthodinách bylo od začátku vaření do vypnutí varné desky spotřebováno. Díky této funkci se můžete naučit vařit úsporněji, např. udržovat nastavení teploty během vaření co nejvíce stabilní nebo vařit s poklicemi.

Rozšiřte si obzory

Těm, kteří chtějí maximálně využít všechny přednosti a možnosti flexibilní indukční desky, nabízí značka Bosch originální příslušenství, jež poskytuje vše, co k vašemu vaření potřebujete – od hrnců a pekáčů přes pánev Wok až po Teppan Yaki gril. Originální příslušenství vám umožní rozšířit vaše kulinářské obzory a poskytne vaší rodině příležitost nahlédnout do tajů rozmanité světové kuchyně. Příslušenství stačí jednoduše položit na flexibilní varnou zónu, nastavit požadovanou teplotu a začít s přípravou pokrmu. Stejně snadné je pak také čištění – většinu příslušenství je možné umývat v myčce nádobí. FlexIndukce se zkrátka vždy přizpůsobí vašim přáním a požadavkům.

Indukční varné desky Bosch umožňují vařit nejen rozmanitě, komfortně a rychle, ale také úsporně a bezpečně. Nabízí jednoduché a intuitivní ovládání, snadno se čistí a navíc poskytují jasný přehled o spotřebované energii.

Fotogalerie