Teplý bramborový salát se zelenými fazolkami
Plánujete letos obměnit klasický bramborový salát za něco méně tradičního? Máme pro vás super tip!
Potřebujeme
- 500 g uvařené salátové brambory
- 200 g zelené fazolové lusky (můžou být mražené)
- 4 ks šalotky
- 1 lžíce slunečnicový olej
- hrst sekaná pažitka
- růžový pepř na ozdobu
- DRESING
- 4 lžíce majonéza Hellmann´s Originál
- šťáva z 1 citronu
- 1 stroužek česnek
- 1 lžíce strouhaný parmezán
- 1 lžíce dijonská hořčice
- 2 ks ančovičky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup
Všechny ingredience na dresink vložíme do nádobky a rozmixujeme ponorným mixerem. Chuť je intenzivní sladko-slano-kyselo-pálivá.
Fazolky vložíme do vařící se vody a cca 2 minuty povaříme. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a necháme zesklovatět na nudličky nakrájenou cibuli. Po chvilce přidáme oloupané brambory nakrájené na měsíčky a prohřejeme.
Scedíme fazolky, necháme krátce okapat a smícháme na pávni s brambory.
Promícháme s dresinkem a případně dochutíme solí.
Na talíři posypeme sekanou pažitkou a růžovým pepřem.