Čerstvý salát s tuňákem a sušenými rajčaty
Letní počasí téměř vybízí ke konzumaci různých lehkých a osvěžujících salátů.
Potřebujeme
- 1 plechovka tuňák ve vlastní šťávě
- 10 ks sušená rajčata v oleji
- oblíbený salát – rukola, polníček, ledový salát, baby špenát, dubáček…
- pár hoblinek pecorino
- DOMÁCÍ MAJONÉZA:
- 1 ks vejce
- 100 ml zastudena lisovaný řepkový olej
- 1 lžička plnotučná hořčice
- podle chuti sůl a pepř
- 1 stroužek česnek prolisovaný
- 1 lžička bílý vinný ocet
Postup
Sušená rajčata vytaháme z oleje, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky. Salát omyjeme, osušíme, případně odstředíme v odstředivce. Větší kusy salát natrháme!!! Nekrájíme. Všechny saláty a rajčata v míse promícháme.
Přidáme tuňáka a opět promícháme.
VŠECHNO ZALIJEME PŘIPRAVENOU DOMÁCÍ MAJONÉZOU.
Všechny suroviny dáme do vyšší, užší nádoby. Na dno nádoby položíme tyčový mixér a zapnutým mixérem několikrát pohybujeme nahoru dolů. Za pár sekund máme hotovou úžasnou majonézu!
Když s majonézou pošetříte, nebo na salát použijete zálivku jen z vinného octa a olivového oleje, bude dokonale dietní.