Pošírovaný pstruh se salátem

okk

0

Pošírovaný pstruh na salátu s dresinkem. Rychlé, chutné a zdravé jídlo.

Potřebujeme

  • 4 filet pstruha
  • listový salát
  • 120 ml olivový olej
  • 200 ml slunečnicový olej
  • 1 PL dijonská hořčice
  • 1/4 šalotka
  • 2 PL vinný ocet
  • sůl
  • pepř

Postup

Nejprve si připravíme dresink. V míse metličkou smícháme vinný ocet, 100 ml olivového oleje, slunečnicový olej, hořčici, na jemno nakrájenou šalotku, špetku pepře a soli.

Dáme odležet do lednice.

Pstruha zbavíme kostí pomocí pinzety a nakrájíme na plátky, které opepříme, osolíme a potřeme 20 ml olivového oleje. Pomocí napařovačky na knedlíky budeme pstruha pošírovat cca 10 minut.

Poté si dáme na talíř natrhaný listový salát dle chuti a pokapeme dresinkem. Doplníme o hotového pstruha a můžeme podávat.