Valentýnské minidortíčky
Nádherný zamilovaný dezert, který můžete svému partnerovi připravit nejen na svatého Valentýna.
Potřebujeme
- PEČENÝ ZÁKLAD
- 250 g polohrubá mouka
- 125 g Hera máslová příchuť
- 150 g cukr krupice
- 2 ks vejce
- 2 lžičky prášek do pečiva
- špetka sůl
- KRÉM
- 500 g mascarpone
- 300 ml smetana ke šlehání
- podle chuti cukr
- vanilkový cukr
- NA OZDOBU
- maličká cukrová srdíčka, barevné sypání, oplatek, sušenka...
Postup
Nejdříve ze všeho si dáme vyšlehat cukr a máslo. Šleháme asi tři minuty a přidáme vejce. Šleháme tak dlouho, dokud není směs krásně krémová.
Troubu si předehřejeme na 170 °C a připravíme si plech vyložený pečicím papírem. Rošt v troubě dáme doprostřed.
Do vyšlehaného cukru, vajec a Hery přidáme mouku, do které jsme vmíchali špetku soli a prášek do pečiva. V podmáslí rozšleháme potravinářské barvivo (podle druhu barvy, stačí asi tak 1 lžička) a tuto barevnou směs přidáváme také do mísy s těstem. Důkladně promícháme. Pokud za nás míchá robot, mícháme na nižší otáčky.
Těsto vylijeme na připravený plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 – 30 minut.
Při pečení korpusu si připravíme krém. Do šlehače dáme mascarpone, smetanu ke šlehání, cukr a vanilkový prášek nebo extrakt. Vyšleháme do hladkého krému.
Z upečeného a úplně vychladnutého základu vykrajujeme kulatou nerezovou formou na foodstyling kolečka. Formu potom vyložíme průhlednou páskou na dezerty a do každé dáme jedno kolečko těsta. Na těsto navršíme trochu krému, potom můžeme dát ještě jedno kolečko z těsta a opět krém. Nahoře ozdobíme podle naší vlastní fantazie.
Z odkrojených částí můžeme ještě vytvořit další dezerty do skleniček. Nadrobíme vrstvu na dno skleničky, potom krém, opět nadrobená vrstva, a opět krém.