Články

VALACHY DUATLONu přeje počasí, letos se pokusí o český rekord

0

Šéfredaktorka Elly

Přes 400 malých i velkých sportovců se již registrovalo do druhé akce seriálu VALACHY TOUR 2016 - do VALACHY DUATLONu, který se uskuteční v sobotu 7. května u hotelu Galik ve Velkých Karlovicích.

Závodu, jenž kombinuje sportovní disciplíny běh a horské kolo, zatím přeje i předpověď počasí, která hlásí polojasno s teplotami kolem 18°C. Letošní ročník duatlonu spojený s pokusem o vytvoření českého rekordu v počtu účastníků tak slibuje příjemný sportovní zážitek pro celou rodinu v probouzející se jarní přírodě Beskyd.

Počtem registrovaných účastníků se již blížíme k loňskému číslu a věříme, že jej překonáme. Denně přibývají nové registrace, nejen dospělých, ale i dětí, což nás obzvlášť těší. Sportovci se stále ještě mohou registrovat na webu www.valachytour.cz a pak i v den konání v hotelu Galik,“ uvedl prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil. Na průběh a splnění regulí pro vytvoření rekordu bude dohlížet komisař pelhřimovské agentury Dobrý den.

Pro dospělé je připravena trasa v délce 3 km běh, 15 km horské kolo a 1,5 km běh. Start je ve 13 hodin u hotelu Galik. Vítězové si mezi sebe rozdělí kromě věcných odměn také prize money v celkové částce 15 000 Kč. Motivací bude i prémiová odměna v podobě trojích funkčních slunečních brýlí Reborn pro sportovce na 33., 99. a 199. místě v druhém běžeckém úseku duatlonu.

Čas před hlavním závodem bude tradičně patřit dětem. Jejich závody budou probíhat od 9:30 do 11:30 hodin. Také na děti čeká klasická duatlonová kombinace běhu a kola (u nejmenších s možností použít odrážedlo), ale na kratších trasách. Pro vítěze nebudou chybět odměny, každý dětský závodník si jako obvykle odnese z cíle perníkovou medaili.

Připraven bude i doprovodný program s testováním sportovních hodinek TomTom, mobilním masérským studiem a testovacím centrem horských kol Specialized, v němž bude představeno bude i kolo Specialized Epic Comp 29, na němž jezdí olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý a které získá na závěr celé VALACHY TOUR jeden z vylosovaných účastníků.

Na dětské závody přijdou malým sportovcům fandit Maxipes Fík a strašidýlko Razulák, maskot místního stejnojmenného zábavního parku, kde se děti (pokud jim zbydou síly) mohou vyřádit po závodě. Více: www.valachytour.cz

Časový harmonogram:

8:00 - 9:15 Prezence a registrace dětí
9:30 - 11:00 Závody dětí dle věkových kategorií

9:30 -12:00 Prezence a pozdní registrace dospělých
12:00 Otevření depa kol pro dospělé
13:00 Hromadný start VALACHY DUATLON 2016

13:00 Vyhlášení výsledků dětí
16:00 Vyhlášení výsledků dospělých

Další závody VALACHY TOUR a doprovodné akce:

9. 7. BIKE VALACHY (závod horských kol)

5. 8. VALACHY MAN (triatlon)

22. 10. BĚHEJ VALACHY (běžecký závod)

Fotogalerie